Schedelbeen van Boeddha ontdekt?

Archeologen hebben mogelijk een schedelbeen ontdekt van Boeddha, die volgens geleerden ergens leefde tussen 480 en 370 voor Christus. Live Science meldt dat dit schedelbeen werd gevonden in een kist in een boeddhistische tempel.

Overblijfselen boeddhistische heiligen gevonden 

Een onderzoeksteam vond het schedelbeen samen met andere overblijfselen van boeddhistische heiligen in een crypte van een tempel in Ninjang, een stad in het oosten van China. De kist lag verborgen in een schrijn. Deze schrijn heet stoepa, een speciale bewaarplaats voor relikwieën, en was gemaakt van hout, zilver en goud. Ingegraveerde teksten op de stenen kist zeggen dat het schedelbeen van Bouddha was, maar archeologen hebben dat bevestigd noch ontkend.

Boeddha de spirituele leider 

Bouddha was een spiritueel leider die leefde in Nepal. Hij werd ook 'de Boeddha' genoemd, wat betekent hij die ontwaakt. Zijn relieken worden in stoepa’s bewaard en door boeddhisten wereldwijd als zeer heilig beschouwd. Dit schedelbeen lag te samen met andere overblijfselen in de ontdekte crypte.

The Chinese Cultural Relics 

Onderzoekers ontdekten de crypte al tussen 2007 en 2010, maar de vondst werd pas in 2015 gedocumenteerd. Het nieuws bereikte later de Westerse Media toen een gedetailleerd verhaal gepubliceerd werd in the Chinese Cultural Relics, een Engelse vertaling van een Chinees archeologisch medium. In China waren de opgravingen groot nieuws. De overblijfselen van Boeddha en andere boeddistische kuntsvoorwerpen zijn te zien in Hongkong en Macao.

Bronnen
wikipedia.org Gautama Boeddha
livescience.com Buddha skull bone found

Afbeelding
pixabay.com Boeddha

Meer lezen
Tijdvakken
Landen