Geen foto

Ruim duizend jaar oude Maya-keuken opgegraven

De opgegraven Maya-keuken. (Beeld: INAH - Gov't of Mexico)Er is vorige week in Mexico, in de zuidoostelijke provincie Yucatan, een keuken gevonden waarvan door archeologen geschat wordt dat hij ongeveer tussen het jaar 750 en 950 in gebruik is geweest. De keuken is ongeveer veertig bij veertien meter groot en behoorde bij een paleis van de Maya’s in de stad Kabah.

Mexico’s National Institute of Anthropology and History, dat de vondst vorige week woensdag bekend maakte, zegt dat zij een groot aantal potten en stenen artefacten hebben gevonden, naast bewijs voor grote vuren. ‘Wij denken dat er grote hoeveelheden voedsel bereidt zijn in dit paleis. Dit is waarschijnlijk de reden dat er in deze grootschalige hoeveelheden kookgerei is gevonden’, stel archeoloog Lourdes Toscano.

Daarnaast zegt Toscano dat de archeologen verbaasd waren dat zij geen dierlijke botten hebben gevonden op de vindplaats. Deze afwezigheid van deze botten zou kunnen betekenen dat het afval van de keuken ergens anders heen werd gebracht. De resten die wel zijn gevonden in de keuken, worden bestudeerd om te onderzoeken wat er gegeten werd door de gemeenschap.

(Bron: www.bostonherald.com)

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's