Ruim 500 graven ontdekt in Engeland

In de ruïne van de Fountains Abbey in Engeland is een begraafplaats met ruim 500 graven ontdekt. De graven behoren toe aan monniken uit de cisterciënzerorde en lekenbroeders uit de middeleeuwen. Dat meldt Daily Mail.

Fountains Abbey in North Yorkshire

De ontdekking werd gedaan bij de Fountains Abbey niet ver van de stad Ripon in het Noord-Engelse graafschap North Yorkshire. De abdij werd gebouwd in de twaalfde eeuw en was tot periode van de ontbinding van kloosters in 1539 in gebruik.

Formatie van de graven

Om de graven te ontdekken gebruikten onderzoekers grondradars. Een onderzoekteam deed al twee jaar onderzoek op de plek. Niet alleen de locatie van de begraafplaats is ontdekt, maar de experts zijn ook meer te weten gekomen over de formatie van de graven. De bevindingen tonen een 'stapelbed'-formatie aan met lichamen die duidelijk van elkaar gescheiden liggen door stenen afscheidingen in de graven. De afscheidingen geven het belang aan om overblijfselen te scheiden van later begraven lichamen. Protestanten geloven in wederopstanding en de graven werden zo gemaakt dat de doden, net zoals Jezus, weer konden opstaan uit de dood. De ziel zou op de Dag des Oordeels opstijgen naar de hemel.

Tweeduizend lichamen

Analyse van de foto's wijst op graven waar tot wel vier personen in lagen. In totaal kan het gaan om tweeduizend lichamen die op de begraafplaats liggen. Het zou dan gaan om een merendeel van het aantal monniken en lekenbroeders die in de regio van de abdij woonden en werkten.

Monniken liggen er al 800 jaar

Het is al eeuwen bekend dat er een begraafplaats ligt bij de abdij. Over de exacte locatie en de grootte van de begraafplaats was echter nog niets bekend. De ontdekte graven wijzen erop dat er al heel vroeg monniken in de regio woonden. Volgens archeoloog Mark Newman van National Trust liggen enkele monniken al 800 jaar op de begraafplaats. De graven behoren tot een van de meest complete begraafplaatsen die ontdekt zijn met een grondradar.

Bronnen
dailymail.co.uk Ruim 500 graven gevonden

Afbeelding
pixabay.com Graf

Meer lezen

Tijdvakken

Thema's