Romeinse munten gevonden in Japan

Archeologen hebben Romeinse munten gevonden die lagen begraven in de ruïne van een Japans kasteel. Dat meldt The Japan Times. De vondst uit 2013 is opmerkelijk, want er zijn nooit bewijzen gevonden dat er handel was tussen het westen en de Riukiu-eilanden.

Hoe kwamen de munten in Japan?

Volgens archeoloog Hiroki Miyagi zijn er wel sterke aanwijzingen dat er handel is geweest met China en het zuidoosten van Azië. Via die gebieden zijn de koperen munten waarschijnlijk op de Riukiu-eilanden terecht gekomen. Op de munten stonden volgens The Japan Times soldaten met speren afgebeeld en een portret van Constantijn de Grote, een Romeinse keizer uit de vierde eeuw na Christus. De munten hebben een diameter van 1,6 tot twee centimeter.

Katsuren kasteel

De munten werden gevonden in de ruïne van het Katsuren kasteel dat stamt uit de twaalfde eeuw. Het kasteel stond in Uruma op het eiland Okinawa, een van de Riukiu-eilanden die bij Japan horen.

Munten uit Ottomaanse Rijk 

Naast Romeinse munten zijn is er ook een munt gevonden uit het Ottomaanse Rijk uit de zeventiende eeuw. Verder zijn er andere ronde voorwerpen gevonden die vermoedelijk munten zijn. De gevonden munten worden tot 25 november tentoongesteld in het Uruma City Yonagusuku historisch museum.

Bronnen
nytimes.com Romeinse munten
npr.org Munten gevonden in Japans kasteel
japantimes.co.jp Japanse munten opgegraven

Afbeeldingen
wikimedia.org Romeinse munt

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's