Willekeurige afbeelding van een Romeinse sandaal - Foto: CC/Linda Spashett

Romeinse lederen sandalen en aardewerk opgegraven in Destelbergen

Willekeurige afbeelding van een Romeinse sandaal - Foto: CC/Linda SpashettOp een terrein in Destelbergen zijn voorwerpen uit verschillende periodes opgegraven. Zo zijn er begrafenissporen uit de Brons- en IJzertijd, sporen uit de Middeleeuwen en aardewerk en sandalen uit de Romeinse tijd gevonden.

Van de jaren ’60 tot de jaren ’80 waren er in Destelbergen al opgravingen uitgevoerd. Met deze nieuwe opgraving werd het gebied onderzocht dat indertijd was overgeslagen. "De archeologen vonden twee crematiegraven die wellicht bij het uitgebreid urnengrafveld horen, dat door het eerdere onderzoek werd gedocumenteerd," zegt Wendy Van Laere van projectontwikkelaar Veneco2. "Uit de IJzertijd dateren een aantal vierkante grachtstructuren die als begrafenismonument worden beschouwd."

Het merendeel van de archeologische sporen is toe te wijzen aan bewoning in de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Uit de Romeinse periode zijn sporen van palen gevonden, die bedoeld waren als fundering voor huizen. Daarnaast is er een waterput gevonden, een groot aantal goed bewaarde lederen sandalen en vazen die nog zo goed als intact zijn. De rest van de opgraving van het terrein moet midden november voltooid zijn.

(Bron: www.hln.be)

Meer lezen

Landen

Thema's