Geen foto

Romeinse begraafplaats gevonden in Tunesië

De ruïnes van MeninxArcheologen hebben op het Tunesische eiland Djerba bij toeval ruim honderd Romeinse graven gevonden. De ontdekking werd gedaan door medewerkers van een energiebedrijf tijdens de aanleg van een elektriciteitskabel.

Medewerkers van het Tunesische energiebedrijf STEG kwamen bij graafwerkzaamheden per toeval allerlei munten, kleren, potten en menselijke botten tegen. Pas nadat ze een groep archeologen hadden ingeschakeld, bleek dat ze op een vroegere Romeinse begraafplaats gestuit waren. Youssef el Cherif, de archeoloog die betrokken was bij de opgraving, vermoed dat het grafveld behoorde tot de oud-Romeinse stad Meninx.

Vermoedelijk werd Meninx gesticht in de 10e eeuw voor Christus door de Feniciërs. Later viel de nederzetting in handen van de Romeinen en groeide het uit tot een belangrijke handelsplaats. De stad zou onder meer de beschikking hebben gehad over een badhuis, een theater, een basilica en mogelijk zelfs een forum. De archeologen hopen in de komende dagen meer te weten te komen over de begraafplaats.

Bron: All Africa

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's