Geen foto

Rome verklaart de oorlog aan kauwgom

Het Largo di Torre Argentina in RomeAfgelopen dinsdag lanceerde de stad Rome samen met een groep vrijwilligers een campagne om kauwgom te verwijderen van haar archeologische trekpleisters. De schoonmaakactie begon op het Largo di Torre Argentina, een plein met ruïnes van vier Romeinse tempels.

Vrijwillige schoonmakers schraapten honderden restanten van kauwgom van muren, stoepen en wegen. “Elke dag worden er rond de vijftienduizend stukken kauwgom weggegooid in de stad. Deze belanden niet alleen op de straat, maar ook op de archeologische bouwwerken van Rome”, stelt Piergiorgio Benvenuti, hoofd van de vuilnisophaaldienst van Rome. “Elk stukje kauwgom dat verwijderd moet worden, kost de stad gemiddeld één euro.” 

De vrijwilligers zijn afkomstig uit de organisatie ‘Noi Per Roma’, wat staat voor ‘Wij Voor Rome’. Het voortouw werd genomen door Isabella Rauti, de vrouw van de burgemeester van Rome, Gianni Alemanno. “Het duurt zeer lang voordat kauwgom ontbindt. Mensen zouden twee keer na moeten denken voordat zij kauwgom op de straat dumpen”, aldus Rauti.

Hoewel de lokale overheden veel moeite steken in het schoon houden van de stad, klagen bezoekers vaak over de grote mate van vervuiling in Rome.

Bron: Yahoo News

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's