Geen foto

Rijksmonument Gouda op huizenmarkt

Rijksmonument Gouda op huizenmarktDe gemeente Gouda zal de komende zomer verhuizen naar een pand direct naast het station genaamd ‘Huis van de Stad’. Het oude stadhuis, gebouwd in 1448 en gelegen op de Markt, kan dus een nieuwe plaats gaan innemen in het bestemmingsplan.

 

De gemeente van Gouda heeft besloten het monumentale gebouw te verhuren, maar niet zomaar aan iedereen. Alvorens geïnteresseerden het oude stadhuis mogen huren, moeten zij eerst aangeven wat zij met het gebouw en de ruimtes gaan doen en waarom dit een meerwaarde heeft voor het gebouw. Een jury zal deze plannen bekijken en enkele personen doorlaten naar de volgende ronde, waarin de kandidaten een ondernemingsplan moeten opstellen. De persoon met het beste ondernemingsplan mag het rijksmonument huren.

Er wordt echter meer gevraagd aan de potentiële huurder, want ondanks dat hij of zij het pand mag huren, moet het gebouw wel open blijven voor huwelijken en evenementen. De gemeente van Gouda heeft aangegeven dat het gebouw zo groot is dat er voldoende ruimte over blijft, want lang niet alle ruimtes kunnen worden bezichtigd. Daarnaast hoeft het gebouw ook niet elke dag open te zijn.

De gemeente Gouda houdt op 27 februari een informatieavond inclusief rondleiding, waarvoor u zich hier kunt aanmelden.

Bron: NRC

Meer lezen
Tijdvakken
Landen