Geen foto

Reuvensdagen 2011

De 41ste Reuvensdagen vinden plaats op 24 en 25 november.De Reuvensdagen is het jaarlijks terugkerende archeologiecongres van Erfgoed Nederland. Het is vernoemd naar Caspar Reuvens (Leiden, 1793-1835) de eerste hoogleraar archeologie ter wereld. Op donderdag 24 en vrijdag 25 november 2011 vindt de 41ste editie plaats in de Philharmonie in Haarlem. Het congres is inmiddels uitgegroeid tot het grootste archeologiecongres van Nederland dat wordt bezocht door zo’n 800 deelnemers. 

Sinds de eerste editie van de Reuvensdagen hebben zich veel ontwikkelingen voorgedaan in het archeologische werkveld. Het aantal archeologen is bijvoorbeeld flink toegenomen, de wetgeving is ingrijpend veranderd, er is sprake van nieuwe specialisaties, onderzoeksmethoden en technieken en de archeologische bedrijfs-en advieswereld heeft een grote vlucht genomen. De archeoloog bestaat niet meer, het veld is breder geworden en het is tijd om daar met de Reuvensdagen op in te spelen.

De Reuvensdagen hebben dezelfde opzet als vorig jaar. De organisatie kiest voor een nog betere aansluiting van de inhoud van het congres op de archeologische doelgroep in de breedte. In parallelsessies kunnen thema’s binnen afzonderlijke werkvelden worden uitgediept zodat beter kan worden ingespeeld op behoeftes en interesses van archeologen werkzaam bij overheid, universiteit of bedrijfsleven. 

De Reuvenslezing wordt dit jaar verzorgd door prof. dr. D.E.H. (Dick) de Boer. Zijn expertise: Nederlandse geschiedenis, stadsgeschiedenis (sociaal en cultureel), Hanzestudies, mirakelverhalen en -registraties, bronnenedities, Europa en de buiten-Europese wereld, middeleeuwse en klassieke muziek. Na ingang van formele emiraat per 1 juni 2011 blijft hij parttime verbonden aan de RUG.   

Voor meer informatie, zie de inschrijfpagina van de Reuvensdagen op Erfgoed Nederland.

Meer lezen
Landen