Geen foto

Resten van een meteoriet of fabrieksijzer?

De vondst van Freddy EmansAmateurarcheoloog Freddy Emans deed een paar maanden terug een opmerkelijke vondst. In het buitengebied rondom Den Bosch vond hij met een metaaldetector meerdere staalachtige voorwerpen.

Emans zelf denkt dat het mogelijk gaat om meteore ijzerartefacten die miljoenen jaren geleden op aarde neerdaalden. Volgens de Bosschenaar zouden de eerste mensen deze artefacten in de grond gevonden hebben, om er vervolgens gereedschap of sierraden van te maken. Mocht hij gelijk hebben, dan zou het gaan om een zeer bijzondere en zeldzame vondst.

De Dutch Meteor Society en de sterrenwacht Halley in de gemeente Bernheze konden  echter niet vaststellen om wat voor materiaal het ging. Archeologen uit Leiden deden op basis van foto’s wel een gok naar de oorsprong van de vondst. Zij vermoeden dat Emans simpelweg is gestuit op wat industriële metaalresten.

Emans is echter nog niet overtuigd en hoopt dat er nog andere deskundigen naar zijn vondst willen kijken. Hij roept hen op contact met hem op te nemen via zijn emailadres: clydeandhide@hotmail.com

Meer lezen
Landen