Geen foto

Restauratieplan Colosseum zorgt voor opschudding Rome

Het Colosseum in RomeDiego della Valle, eigenaar van de Italiaanse winkelketen Tod’s, heeft plannen om het Colosseum voor 25 miljoen euro te laten restaureren. Deze plannen stuiten echter op weerstand. De tegenstanders van de plannen zijn bang dat er schade aan het monument wordt toegebracht door ongespecialiseerde restaurateurs.

Leden van de Restaurateurs Associatie in Italië hebben echter hun ongenoegen geuit over dit plan. Zij stellen dat de herstelwerkzaamheden uitgevoerd gaan worden door ongespecialiseerde restaurateurs, waardoor de kans groot is dat er schade aan het monument wordt toegebracht. Rossella Rea, directeur van het Colosseum, benadrukt dat de restaurateurs echter gespecialiseerd zijn in het herstellen van architectuur.

Sneska Quaedvlieg-Mihailovic is secretaris-generaal van Europa Nostra, een organisatie die zich richt op het beschermen van cultureel erfgoed in Europa. Zij stelt dat de restauratie zeer welkom is, maar dat het belangrijkste probleem voor het Colosseum niet wordt aangepakt. Dat is namelijk het vele verkeer dat rond het monument rijdt, waardoor het bouwwerk onder de uitlaatgassen bedekt raakt.

Quaedvlieg-Mihailovic hoopt dat de bouw van een nieuw metrostation bij het Colosseum ertoe leidt dat de wegen rond het monument gesloten worden voor auto’s. Restaurateurs klagen hier echter ook over, omdat de trillingen van de metro het gebouw ook schade toebrengen.

Bron: CNN

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's