Geen foto

Protest tegen kopie Angkor Wat

Een replica van de Angkor Wat wordt in India gebouwd.Er is hevig protest ontstaan in Cambodja nu de constructie van een kopie van de Angkor Wat van start is gegaan in India. De religieuze groepering Mahavir Mandir Trust, tevens de aanstichter van het project, vermoedt echter dat de tempel veel toeristen zal opleveren. De enorme replica wordt op de oevers van de Ganges in de Indische deelstaat Bihar gebouwd.

Het dertien miljoen pond kostende project zal bovendien resulteren in de hoogste Hindu tempel in de wereld (ca. 67 meter). De replica van de Cambodjaanse tempel zal de Virat Angkor Wat Ram Mandir gaan heten, vernoemd naar enkele Hindugoden. In de tempel zullen dan ook meerdere goden aanbeden worden, terwijl de Angkor Wat gebouwd is voor de aanbidding van alleen Vishnu.

Het project wordt door regeringsvertegenwoordigers in Cambodja beschouwd als een ‘schaamtevolle actie’ . De nieuwe tempel zou namelijk de waarde van het oorspronkelijke monument, met name als toeristische attractie, ondermijnen. “Angkor Wat is Angkor Wat - het is uniek,” aldus een vertegenwoordigster van de Cambodjaanse regering. “We laten niemand de wereld in de war brengen dat er twee zouden bestaan.”

“De toeristen die de Angkor Wat bezoeken, komen niet een stenen gebouw bewonderen,” vervolgt hij. “Ze komen om de cultuur te leren kennen.” De Mahavir Mandir Trust liet echter weten niet een exacte kopie te willen maken, maar een aantal aanpassingen in de grootte van de tempel te doen.

Bron: The Independant

Meer lezen
Tijdvakken
Landen