Geen foto

Prehistorische rotsschilderingen aangetroffen in Chinees gebergte

Achttien prehistorische rotsschilderingen aangetroffen in Chinees gebergte. In China’s autonome regio Binnen-Mongolië zijn achttien rotsschilderingen van meer dan 4.000 jaar oud aangetroffen. De prehistorische beeltenissen zijn aangetroffen op kliffen in het Yin-Shan-gebergte en zijn zeer goed bewaard gebleven. Ze werden waarschijnlijk gebruikt bij religieuze rituelen.

“De prehistorische beeltenissen zijn gevonden in het Yin-Shan-gebergte in Urad Middle Banner,” aldus Liu Binjie, hoofd van het bureau voor Culturele Relicten van Urad Middle Banner. De schilderingen zijn op een systematische manier geordend op de kliffen. “Het zijn de best bewaard gebleven schilderingen in hun soort,” aldus Liu.

Onder de schilderingen zijn zeven gezichten welke overdreven en monsterlijk zijn afgebeeld in het patroon van de constellatie ‘de Grote Beer’. De beeltenissen werden vermoedelijk gebruikt voor verafgoding tijdens religieuze rituelen. Volgens Liu zijn de gezichten vergelijkbaar met degene die gevonden zijn in het Helan-gebergte tussen Ningxia en Binnen-Mongolië en ook met de schilderingen die aangetroffen zijn in Oost-Rusland. Dit toont verwantschap met het migratiepatroon, offers en verafgoding van oude volken.

Tot nu toe zijn er meer dan 10.000 rotsschilderingen aangetroffen in het Yin-Shan-gebergte. De lokale regering zorgt ervoor dat de rotsschilderingen in het gebied behouden blijven door bijvoorbeeld het grazen in het gebied te beperken en het gebied van camera’s te voorzien.

Bron: China daily

Meer lezen
Tijdvakken
Landen