Geen foto

Poorten Archeologisch Park Matilo Leiden openen

Archeologisch Park Matilo. Beeld door Buro JPMatilo is een gebied tussen de wijken Roomburg en Meerburg in Leiden en is vernoemd naar de Romeinse legerplaats die daar vroeger was. Het is gebied is bijzonder omdat in de bodem talrijke archeologische resten nog altijd verborgen liggen. Dit rijksmonument is omgetoverd tot Archeologisch Park Matilo.

Het castellum dat onder de grond ligt, is weer zichtbaar gemaakt met hoge aarden wallen. Zes indrukwekkende Romeinse wachttorens staan symbool voor de uitkijkpunten van het vroegere fort. In een route door het park wordt de geschiedenis verteld. Er is een eiland met schooltuintjes met grote klim- en speeltoestellen geheel in Romeinse stijl en een parkgedeelte om in te wandelen. In een ander deel van het park is ook kunst van beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd te bewonderen.

Het idee van het park is om uit te groeien tot het nieuwe ‘forum’ van Leiden. Een open podium waar kunst, geschiedenis en cultuur elkaar ontmoeten. Door een goede aansluiting op de verkeerswegen en de fietspaden in de omliggende wijken, is het park voor iedereen toegankelijk.

Op 7 september gaan de poorten open voor publiek. Geïnteresseerd? Lees hier wat u op die dag kunt verwachten.

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's