Perfecte mummie gevonden in Egypte

In Luxor hebben archeologen gemummificeerde resten gevonden van de kamerdienaar van farao Thoetmosis III. De meldt de Telegraaf na een artikel in de Egyptische krant Ahram. Zij schrijft dat het volgens de vinders gaat om een mummie die in een goede staat verkeert.

Mummie zat in doodskist

Thoetmosis III is de befaamde farao die leefde van 1481 tot 1425 voor Christus in het Nieuwe Rijk van Egypte. De gemummificeerde resten werden gevonden door een team archeologen dat bestond uit Spanjaarden en Egyptenaren. Het team vond een tombe met een houten doodskist, waar later de mummie in bleek te zitten. De mummie was verwikkeld in gips en linnen. Leidster van het onderzoeksteam Myriam Seco Alvarez deelde mee dat de mummie kleurrijk gedecoreerd was met wat leek op symbolen uit het Oude Egypte.


Ministerie noemt vondst 'perfect'

De vondst werd gedaan in de Tempel van een Miljoen Jaar, bij al-Deir al-Bahari in de buurt van Luxor. De stad staat bekend om zijn tempels en tombes die gebouwd waren door farao's en is een grote trekpleister van Egypte.. Het ministerie van Oudheden in hoofdstad Caïro noemde de vondst 'perfect'. De naam van de kamerdienaar is niet helemaal bekend. Volgens historici zou hij Amenrenef hebben geheten.

Bronnen
telegraaf.nl Perfecte mummie gevonden
hln.be Nieuwe mummie gevonden

Afbeelding
commons.wikimedia.org Luxor

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's