Geen foto

Paardenskeletten aangetroffen langs traject Zuid-Willemsvaart

Archeologen vinden langs de Zuid-Willemsvaart twee paardenskeletten In verband met het omleggen van de Zuid-Willemsvaart bij Den Bosch wordt langs het traject archeologisch onderzoek uitgevoerd. Hierbij zijn enkele bijzondere vondsten aangetroffen, waaronder twee nagenoeg intacte paardenskeletten en een deel van de 17e eeuwse belegeringslinie van Frederik Hendrik.

Omdat de Zuid-Willemsvaart wordt omgelegd doen archeologen langs het gehele traject onderzoek. De twee nagenoeg intacte paardenskeletten zijn op twee verschillende locaties in de grond langs het kanaal aangetroffen. Ze zijn naar verwachting enkele eeuwen oud. De overblijfselen worden nu naar Amsterdam getransporteerd, waar ze nader onderzocht zullen worden.

Naast de skeletten zijn tijdens het onderzoek nog enkele andere bijzondere vondsten gedaan. Zo is er mogelijk bewijs gevonden van de linie waarmee Frederik Henrik, zoon van prins Willem van Oranje, in 1629 Den Bosch omsingelde en waarmee de getrouwen van de Spaanse koning de stad uit werden gejaagd. Bij de Beusingsedijk zijn veel middeleeuwse vondsten gedaan van voor het Beleg bij Den Bosch.


Bron: Brabants Dagblad

Meer lezen

Tijdvakken

Landen