Geen foto

Overblijfselen in het vroegere Silo mogelijk van tabernakel

Ingang van Tel Shilo. Beeld van Matanya via WikimediaBij opgravingen op de archeologische site Tel Shilo in Silo zijn uitgehakte gaten gevonden in een rots die mogelijk onderdeel zijn van een tabernakel. Ook werden er overblijfselen gevonden van bouwwerken en van hoogstwaarschijnlijk de muur van Silo. Het vroegere Silo is een belangrijke Bijbelse plaats ten noorden van Jeruzalem. Hier kwamen de Israëlieten namelijk samen om de tabernakel, de tent der samenkomst, op te richten nadat ze onder leiding van Jozua het land Kanaän hadden veroverd.

Tabernakel

Volgens de archeologen is er een kans dat de uitgehakte gaten in de rots werden gebruikt om de houten balken van de tabernakel vast te zetten. Deze houten balken waren onderdeel van de wanden van de constructie. Volgens Oudtestamenticus dr. Koert van Bekkum is er echter nog te weinig bewijs om de suggestie te wekken dat de tabernakel is gevonden.

Bouwwerken

Op de archeologische site zijn ook overblijfselen van bouwwerken ontdekt die net als de tabernakel dateren uit de tijd tussen Jozua (1260 v. Chr.) en koning David (960 v. Chr.). In een van de bouwwerken vonden de archeologen drie grote kachels en aardewerken vaten. Deze kachels zijn hoogstwaarschijnlijk niet gebruikt voor  het huishouden, maar is er een kans dat het onderdeel is geweest van een centrale publieke faciliteit.

De stadspoort

Verder denken de archeologen resten te hebben gevonden van de muur van Silo. De overblijfselen behoorden tot de zuidwestelijke hoek van de muur. Hierdoor denken de archeologen te kunnen schatten waar de stadspoort was.

Bron: Israel National News

Meer lezen
Landen