Geen foto

Overblijfselen Arnhemse kerkhoven komen aan de oppervlakte

Eeuwenoude botresten gevondenIn de Arnhemse wijk Presikhaaf zijn de afgelopen weken verschillende botresten gevonden. Die zijn afkomstig van oude kerkhoven die na de oorlog zijn geruimd. Komende week wordt de bodem nog een keer bewerkt, en kunnen archeologen nogmaals op zoek naar de eeuwenoude botten.

Toen spelende kinderen en mensen die hun hond uitlieten de laatste tijd op menselijke resten stuitten, veroorzaakte dat enige beroering in de Arnhemse wijk. Vrijwilligers van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland hebben daarop het terrein achter de Ulenpaslaan onderzocht. Afgelopen zaterdag leverde dat nieuwe vondsten op.

De botresten worden tijdelijk verzameld in het archeologisch depot van de gemeente Arnhem. Mogelijk worden ze later begraven in een gedeeld graf op de begraafplaats Moscowa. Voordat er gras wordt gezaaid op de vindplaats in Presikhaaf, wordt de bodem komende week nog een keer bewerkt tot een diepte van 20 cm. Vrijwilligers kunnen dan nog een laatste keer zoeken naar de overblijfselen van de kerkhoven.

Bron: De Gelderlander

Meer lezen
Landen