Geen foto

Overblijfselen 3000 jaar oude nederzetting in Colombia

Panorama van BogotáIn Colombia zijn resten teruggevonden van een nederzetting van 3000 jaar oud. Deze zijn per toeval gevonden in een landelijk gebied in de omgeving van Bogotá, de Colombiaanse hoofdstad. De vondst werd gedaan tijdens een onderzoek naar stroomvoorziening in het gebied.

Keramiek en botten

De overblijfselen komen uit de Herreraperiode, die duurde van 900 v. Chr tot 900 n.Chr. De leden van de Herrera woonden in de hooglanden in centraal Colombia. Bij het archeologisch onderzoek is een gebied van 7,8 hectare onderzocht. Hierbijzijn dertig keramische objecten gevonden, geheel intact, en ook menselijke botten en tanden. Naast deze ontdekkingen zijn er gebouwstructuren teruggevonden, zoals die van woonhuizen, een begraafplaats en een ceremonieel gebouw.

Archeologisch onderzoek

Het afgelopen jaar zijn er 170 archeologen bezig geweest met het onderzoek in het gebied. Deze archeologen werkten onder supervisie van het Colombiaanse Instituut voor Antropologie en Geschiedenis, en werkten in opdracht van het New Hope elektriciteitsproject.

Bron: hispanicallyspeakingnews.com

Meer lezen

Tijdvakken

Landen