Geen foto

Oudste erotische graffiti ontdekt op Grieks eiland

Oudste erotische graffiti ontdekt op Grieks eilandOp het Griekse eiland Astipalaia in de Egeïsche Zee hebben wetenschappers mogelijk de oudste erotische graffiti ontdekt. Op het eiland zijn erotische teksten  en beeltenissen van twee penissen in rotsen gekerfd. De tekeningen dateren uit de vijfde eeuw v.Chr. Dit geeft aan dat er bij de oude Grieken openlijk over seks werd gepraat, zegt de historicus Andreas Vlachopoulos van de Universiteit van Ioaninna. 

Homoseksualiteit Oude Griekenland

De afbeeldingen en teksten werden gevonden op kalkstenen rotsen in het noordwesten van het Griekse eiland. De teksten zijn zeer expliciet en verwijzen onder andere naar homoseksuele seksuele handelingen. De leidinggevende historicus aan het project Vlachopoulos geeft aan dat men al langer weet dat er openlijk werd gesproken over homoseksualiteit in Griekenland. 

Geletterdheid van Oude Grieken

Naast het feit dat de erotische graffiti een kijkje geeft in de seksuele moraal van de Oude Grieken, geeft het ook informatie over de geletterdheid. De inscripties geven aan dat niet alleen geleerden konden schrijven, maar dat ook ‘normale mensen’ op de eilanden het schrift beheersten 

Bronnen

www.nu.nl

 

Meer lezen