Geen foto

Oude standbeelden in Griekenland en Spanje illegaal opgegraven

Oude standbeelden in Griekenland en Spanje illegaal opgegravenEen 2.500 jaar oud standbeeld van een jonge vrouw was illegaal opgegraven en verstopt in een geitenhok nabij Athene. Het beeld uit de Griekse oudheid werd gevonden door de politie. De herder en een andere man zijn gearresteerd. Ze worden ervan verdacht het werk te willen verkopen voor 500.000 dollar.

Het beeld van de jonge vrouw wordt gedateerd op 520 voor Christus. Het  1,2 meter hoge standbeeld is grotendeels nog intact. De werkelijke marktwaarde ligt volgens archeologen op zo’n 12 miljoen euro. Het vinden van zulke intact standbeelden is zeer zeldzaam. Er wordt nu onderzocht waar het beeld gevonden is.

Ook in Spanje zijn er illegaal opgegraven bronzen standbeelden onderschept. De politie van Jaen vond twee oud Romeinse beelden van 1,5 en 1,3 meter in goede conditie terug. De verdachten stonden op het punt de beelden op de zwarte markt te verkopen aan een Italiaan. Het Córdoba Museum zal de standbeelden in ontvangst nemen en restaureren.

Meer lezen

Tijdvakken

Landen