Geen foto

Oude Romeinse stad Pompeii raakt in verval

Straat in PompeiiOp 2 december 2013 is er een deel van een muur ingestort in de oude Romeinse stad Pompeii. De stad is 2.000 jaar in goede staat bewaard gebleven maar begint nu langzaam af te brokkelen. Hierom wordt er getwijfeld aan de moeite die Italië doet om Pompeii te onderhouden.

Serie van instortingen

Maandag stortte een deel van een muur in aan een van de hoofdstraten in Pompeii, nadat er wekenlang veel regen was gevallen. Ook raakte het pleisterwerk van het Huis van de Kleine Fontein beschadigd. In november 2013 zijn ook andere delen van de stad ingestort. De EU heeft 105 miljoen euro beschikbaar gesteld om de stad te restaureren, maar er is nog nauwelijks begonnen met de herstelwerkzaamheden.

Waarschuwing van archeologen

Vijf jaar geleden werd door archeologen al gewaarschuwd voor het verval van Pompeii. In 2010 stortte het Huis van de Gladiatoren, een van de bekendste plekken in Pompeii, in. Door de recente instortingen heeft de Italiaanse regering beloofd binnen een week met het herstelproject te beginnen.

Pompeii

Pompeii raakte bij een vulkaanuitbarsting in 79 n. Chr. bedolven onder een dikke laag as. Pas in de 18e eeuw werd de stad, door de as grotendeels bewaard gebleven, ontdekt. Pompeii staat op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst.

Bron: reuters.com 

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's