Originele vloer Slot Oostende in Goes gevonden

Een meter onder het huidige loopniveau is de originele vloer van het oude Slot Oostende in Goes (ZL) gevonden. Deze werd aangetroffen tijdens onderzoek naar de vijftiende-eeuwse kelder onder het voormalige kasteel. Slot Oostende is een rijksmonument en daarmee een historische locatie.

Slot Oostende

De bakstenen vloer en de pilaren van de kruisribgewelven van de kelder zijn perfect bewaard gebleven. In de loop van 2016 jaar zal de kelder van Slot Oostende waarschijnlijk verder onderzocht worden. De gewelven en ridderzalen die nog bestaan, moeten volledig worden gerestaureerd. De provincie draagt daar ruim zeven ton aan bij.

Bierbrouwerij

Het onderzoek en de restauratie vinden plaats in verband met de verbouwing van het huidige pand tot horecabedrijf met een eigen bierbrouwerij. De naam zal Slot Oostende blijven.

Middeleeuws kasteel

De oudste datering van Slot Oostende stamt uit de twaalfde eeuw. Van het oude slot zijn nog gewelven en op twee verdiepingen een zaal over. Ze dateren van ongeveer 1300. Samen vormen ze de toren die vanaf de straat te zien is.

www.pzc.nl/
www.pzc.nl/
www.goes.nl/
Lymantria (eigen werk) [CC BY SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/nl/deed.en)] , via commons.wikimedia.org/

Meer lezen
Landen