Hans Goedkoop

Hans Goedkoop presenteerde twintig jaar lang Andere Tijden

 Nationaal Historisch Museum, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Ophef om verdwijnen TV-programma Andere Tijden

Het programma Andere Tijden verdwijnt van de Nederlandse TV. Dat werd op 6 mei 2021 bericht door het AD en de dag erna bevestigd door de NPO. Het besluit heeft tot grote ophef onder geschiedenisliefhebbers geleid.

Inmiddels is er een petitie gestart om de NPO op andere gedachten te brengen. Volgens velen kan de Nederlandse Publieke Omroep niet zonder een educatief programma als andere tijden. Volgens de NPO zelf, trekt het programma te weinig kijkers en zijn de mensen die kijken teveel op leeftijd. Tegen het AD verklaarde zenderbaas Remco van Westerloo: "Je kunt de programmering laten zoals die is, maar dan kijkt er over tien jaar niemand meer van onder de 50."

Als Andere Tijden écht van de televisie verdwijnt gaat het programma verder als podcast en online programma.  

21-jarig bestaan

Het programma bestaat nu 21 jaar. De eerste twintig jaar werd het gepresenteerd door Hans Goedkoop, die na een eerdere bezuinigingsronde waarbij het programma de helft van haar afleveringen per seizoen kwijtraakte, al vertrok. Sindsdien wordt het programma gepresenteerd door historica Astrid Sy. Al een jaar na de eerste uitzending won het programma in 2001 een Zilveren Nipkowschijf.

Bronnen:

Meer lezen

Landen