Beleef de Open Monumentendag in Weert.

Open Monumentendag 2013

Beleef de Open Monumentendag in Weert.Weert staat in het weekend van 14 en 15 september in het teken van de Open Monumentendag, met dit jaar als thema ‘Macht & Pracht’. Overal waar de witgele monumentenvlag wappert, kunt u gratis naar binnen. De Open Monumentendag wordt op zaterdag 14 september om 10.30 uur geopend door wethouder Harry Coolen voor het museum Jacob van Horne. Daarbij is het Gilde van Weerter Stadsschutte Sinte Catharina 1480 ook aanwezig.

Er is tijdens de Open Monumentendag veel te beleven in Weert. Speciaal dit jaar is:

  • de openstelling van de Van Hornekazerne aan de Kazernelaan;
  • de Mariakapel vlakbij het openluchttheater De Lichtenberg;
  • de Lichtenberg Experience op zondag 15 september (ook in openluchttheater De Lichtenberg);
  • unieke archiefstukken uit het Gemeentearchief in museum Jacob van Horne.

Maar er is meer. Diverse molens, de St. Martinuskerk en de Fatimakerk zijn open. Daarnaast zijn er exposities, concerten, een stadswandeling en een fietsroute.

Programma

Op de website van gemeente Weert vindt u een volledig overzicht van alle monumenten en activiteiten die u in het weekend van 14 en 15 september gratis kunt bezoeken. Hier is ook het uitgebreide programmaoverzicht te downloaden. Daarnaast is het programma en de fietsroute ook verkrijgbaar in de informatiestand, zo lang de vooraard strekt.

Informatiestand

Er is een speciale informatiestand waar u terecht kunt voor informatie en het laatste nieuws. Deze stand staat op zaterdag 14 september voor het museum Jacob van Horne aan de Markt. En op zondag 15 september staat de informatiestand bij openluchttheater De Lichtenberg aan de IJzerenmanweg in Weert.

Meer lezen

Landen