Geen foto

Open dag Erfgoed Leiden en Omstreken

Aalmarkt 11 in Leiden. Beeld via Wikipedia van Michiel1972Op zaterdag 1 juni 2013 is de open dag van Erfgoed Leiden en Omstreken. Tijdens deze dag presenteert de organisatie zijn collectie en kennis door middel van een tentoonstelling in het Aalmarktcomplex. Erfgoed Leiden en Omstreken komt voort uit een samenwerking tussen Regionaal Archief Leiden en Monumenten & Archeologie.

Erfgoed Leiden en Omstreken

Erfgoed Leiden en Omstreken is een fusie van het Regionaal Archief Leiden en Monumenten & Archeologie. Het is een belangrijk regionaal kennis- en adviescentrum over cultureel erfgoed in Leiden en omgeving.  Het centrum heeft als belangrijkste taak het bewaken en bewaren van erfgoed. Andere taken van de organisatie zijn onder andere het geven van advies over de waarde en omgang met erfgoed en het opstellen van cultuurhistorisch onderzoek.

Om het publiek op de hoogte te houden organiseert Erfgoed Leiden en Omstreken exposities en voorstellingen en worden er nieuwsberichten, rapporten en onderzoeken gepubliceerd. Daarnaast ondersteunt het de Open Monumentendagen en de boekenreeks Bodemschatten en Bouwgeheimen. Het belangrijkste doel is erfgoededucatie voor de jongeren. In 2012 kreeg de organisatie hiervoor de MaS Ambassadeursprijs Erfgoedsector.

De open dag

Met de open dag wil Erfgoed Leiden en Omstreken zich bekendmaken aan de bewoners van Leiden en omliggende gemeenten. Doordat de fusie pas recentelijk heeft plaatsgevonden is het centrum voor veel mensen nog onbekend. De tentoonstelling is in het pand Aalmarkt 11. Ook worden er rondleidingen gegeven door het Aalmarktcomplex. De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Bron: Persbericht Erfgoed Leiden en Omstreken

Meer lezen
Landen