Geen foto

Op zoek naar Romeins tempelcomplex in Nijmegen

Kaart Nijmegen 1748Tussen 14 april en 18 mei 2014 mogen alle inwoners van Nijmegen graven naar archeologische resten. De gemeente heeft het project ‘Nijmegen graaft’ opgericht om de geschiedenis van de stad beter zichtbaar en voelbaar te maken voor de Nijmegenaren.

Romeins tempelcomplex in Nederland

Dit voorjaar wordt er gegraven op een historische locatie op het Waalfront. Dit is de plek waar eerder restanten zijn gevonden van een tempelcomplex uit de Romeinse tijd. Al in 1834 werd er op deze plek archeologisch onderzoek verricht. Dit gebeurde nadat er tijdens de aanleg van Fort Krayenhoff delen van een Romeins tempelcomplex werden gevonden. Onder leiding van archeologen en leden van de Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie kunnen de inwoners van de stad aan het werk.

Activiteiten rondom de opgravingen

Het publiek is in dezelfde periode tevens welkom in het Honigcomplex, dat zich tegenover de plek waar gegraven gaat worden bevindt. In het gebouw worden lezingen en workshops gegeven over de geschiedenis van één van de oudste Nederlandse steden. Kinderen van 8 tot 14 jaar kunnen een bezoek brengen aan Museum het Valkhof in Nijmegen. Speciaal voor hen is een programma ontwikkeld over de Romeinse geschiedenis van de stad.


Bron: Gemeente Nijmegen, 'Graven naar het verleden bij het Honigcomplex '

Lees ook eens het Archeologie Magazine! http://archeologieonline.nl/nieuws/meer-weten-over-archeologie-lees-archeologie-magazine

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's