Geen foto

Onderzoeksagenda Erfgoed Leiden en Omstreken

Erfgoed Leiden heeft een onderzoeksagenda gepubliceerd.Erfgoed Leiden en Omstreken komt als eerste erfgoedinstelling in Nederland op de proppen met een ‘onderzoeksagenda’. Daarmee kiest de instelling niet alleen voor een nieuwe, integrale en vraaggerichte benadering van archeologisch en bouwhistorisch onderzoek, maar biedt het geïnteresseerden ook de mogelijkheid om continu op de hoogte te blijven van de stand van het erfgoedonderzoek.

De zogeheten Onderzoeksagenda Archeologie en Bouwhistorie Leiden is bedoeld als leidraad voor toekomstig archeologisch en bouwhistorisch onderzoek in de regio Holland Rijnland. Erfgoed Leiden en Omstreken, een fusie van het Regionaal Archief Leiden, team Monumenten & Archeologie en Molen De Valk, wil zich hiermee  profileren als voorloper in het Nederlandse erfgoedonderzoek.

Cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan lichtte het nut van de onderzoeksagenda als volgt toe: “De bouwhistorische en archeologische onderzoeksagenda maakt het mogelijk om nóg gerichter en
effectiever ons verleden en heden in kaart te brengen. We houden de vragen die we over ons erfgoed hebben niet voor onszelf, maar maken die toegankelijk voor iedereen die ons erfgoed een warm hart toedraagt. De onderzoeksagenda is een vorm van ‘open data’. Deze open en innovatieve aanpak past bij ons kenniscentrum Erfgoed Leiden en Omstreken.”

Op vrijdag 12 april 2013 overhandigde De Haan het eerste exemplaar van de onderzoeksagenda aan de voorzitter van de Federatie Grote Monumentengemeenten (FGM), Karin Westerink.

De agenda is gratis te downloaden als PDF op de website van Erfgoed Leiden.

Meer lezen
Landen