Thomas West

Onderzoek naar menselijke resten in Jamestown

Archeologen onderzoeken de menselijke resten die onlangs in een kerk in Jamestown werden opgegraven. Mogelijk gaat het om de resten van een belangrijke persoon uit de Britse kolonisatie vanImage preview de Verenigde Staten. Dit berichtte The Washington Post vrijdag.

Mogelijk zijn de resten afkomstig van George Yeardley, gouverneur van het koloniale Virginia. De resten kunnen ook van John Rolfe zijn. Hij was de man van de Amerikaanse prinses Pocahontas, dochter van een Indiaans stamhoofd. Archeologen houden ook nog de optie open dat de resten van gouverneur en Kapitein-generaal Thomas West zijn.

Lord de La Warr

West, beter bekend onder de naam Lord De La Warr (1577-1607), was de belangrijkste van de drie. Hij was gouverneur van Virginia in 1610 en hij regeerde met harde hand over de Britse kolonisten. In 1618 overleed hij. De invloed van De La Warr is vandaag de dag nog zichtbaar in de Verenigde Staten. Zo is de Amerikaanse staat Delaware naar De La Warr vernoemd en dragen veel gemeenten de naam van de gouverneur.

Eerdere opgraving in Jamestown

Jamestown werd in mei 1607 gesticht door de Engelse zeeheld en kolonist John Smith. Hij werd een jaar later tot president van de eerste Engelse nederzetting in Amerika gekozen. De sporen van de koloniale tijd zijn in Jamestown nog altijd zichtbaar en dit is te zien in recente archeologische vondsten. Zo werden in 2013 in Jamestown al vier lichamen uit de beginperiode van de Britse kolonie opgegraven. De lichamen waren van dominee Robert Hunt, ridder Ferdinando Wainman en kapiteins Gabriel Archer en William West.

Onderzoek

De archeologen vervolgen hun onderzoek en hopen de menselijke resten te identificeren. Ze gebruiken hiervoor het DNA dat ze uit de botten kunnen halen.

Afbeelding:

Wikimedia Commons: Lord De la Warr

Bronnen:

Meer lezen

Tijdvakken