Geen foto

Onderdelen historisch schip onder Ground Zero gevonden

Ground Zero, gezien vanaf de lucht.Een bijzondere vondst door medewerkers van de opruimdienst van het verwoeste World Trade Center. Nog geen maand geleden vonden ze een negen meter lange romp van een historisch schip ongeveer zeven meter onder de straat. Nu hebben ze een tweede stuk gevonden van het meer dan tweehonderd jaar oude schip.

De laatste vondst is gedaan door archeologen die meehielpen met het opruimen van de brokstukken van het WTC. “We hadden verwacht dat er iets lag,” aldus Michael Pappalardo, een archeoloog bij ingenieurconsultant bedrijf AKRF die aanwezig was bij de opgraving. “Maar het was erg spannend.” Ook legde hij uit dat er geen verdere overblijfselen op Ground Zero liggen. Het overige gebied was namelijk al uitgekamd.

Archeologen vonden het eerste onderdeel in juli. Het kostte hen twee weken om het negen meter lange voorwerp op te graven. Het tweede deel behoort toe aan de voorkant van het schip, waardoor de archeologen vast kunnen stellen hoe groot het schip was en waar het voor diende. Experts denken ironisch genoeg dat het om een handelsschip gaat.

De onderdelen worden naar de Center for Maritime Archaeology and Conversation in Texas gestuurd. Daar zullen ze opgeslagen blijven totdat de Port Authority besluit wat er mee moet gebeuren. Een mogelijke uitkomst is dat er besloten wordt het schip te reconstrueren.

Bron: DNAinfo.com

Meer lezen
Tijdvakken