Logo van het AIMURE.

Nieuwe website AIMURE voor maritieme archeologie

Logo van het AIMURE.Het African Institute for Marine and Underwater Research, Exploration and Education (AIMURE) is opgericht in oktober 2012. Het is een onafhankelijke opvolger van een eerder instituut dat in 1999 is opgericht. AIMURE is een non-profit en non-gouvernementele organisatie (NGO) dat geregistreerd is bij het Zuid-Afrikaanse Department of Social Development. AIMURE is opgericht om marine, maritiem en onderwater onderzoek en archeologie te stimuleren en te ondersteunen.

De hoofddoelstelling van de AIMURE is om actief projecten te ontwikkelen en uit te voeren met betrekking tot onderzoek op de bovengenoemde gebieden

(c) the AIMURE / Bruno WerzMet de recent gecreëerde website, die sinds 23 juli 2013 online is, wil AIMURE nieuwe partners en sponsors bereiken om daardoor succesvol haar doelstelling te verwezenlijken door onderzoeks- en educatieve projecten, alsmede wetenschappelijke publicaties over de resultaten van deze projecten. AIMURE staat bekend om projecten op het gebied van maritieme archeologie door haar CEO Dr. Bruno Werz. Het instituut wil haar onderzoeksprogramma in de loop van de tijd uitbreiden tot een compleet pakket van onderwater onderzoek, waaronder oceanografie, limnologie, hydrografie en marine biologie.

Het adres van de website is www.aimure.org waar ook meer informatie over AIMURE is te vinden.

Meer lezen