Land vol Archeologie

In de eerste uitzending staat de rijke archeologie van Nijmegen en omgeving centraal.

Land vol archeologie

Nieuwe talkshow ‘Land vol archeologie’ brengt archeologie van de regio in beeld

Op vrijdag 18 juni, de eerste dag van de Nationale Archeologiedagen, kan je getuige zijn van een primeur. De Stichting Archeologie & Publiek en ArcheoHotspots presenteren dan namelijk een nieuwe live-talkshow onder de titel ‘Land vol archeologie’. De show wordt uitgezonden vanuit de ArcheoHotspot van Museum Het Valkhof in Nijmegen en is te volgen via een livestream.

Talkshowhosts Evert van Ginkel en Marie-France van Oorsouw ontvangen verrassende gasten uit Nijmegen en omstreken aan tafel. Archeo-reporter Vera Verkooijen is op pad gestuurd om archeologische bezienswaardigheden en nieuwtjes uit de regio in beeld te brengen. Via de Mentimeter en chat nodigt Agnes Westelaken iedereen uit om vanuit huis mee te praten.

Aanschuiven aan de talkshowtafel?

In deze eerste uitzending staat de rijke archeologie van Nijmegen en omgeving centraal. Ook de bijdrage die vrijwilligers leveren aan behoud en onderzoek hiervan wordt belicht. De volgende uitzendingen worden telkens vanuit een andere ArcheoHotspot ergens in Nederland uitgezonden. Kijkers worden aangemoedigd om zelf filmpjes te maken van iets op archeologisch gebied dat zij onder de aandacht willen brengen. Ze kunnen die uploaden via de website van Land vol archeologie en maken kans om aan de talkshowtafel te worden uitgenodigd.

De livestream van de eerste aflevering is op vrijdag 18 juni 2021 hier te bekijken van 19.00 uur tot 20.00 uur. Aflevering gemist? Hier kun je de afleveringen terugkijken.

Meer lezen