Geen foto

Nieuwe rondleiding Margaretha-terrein in Kampen georganiseerd

Er is een nieuwe rondleiding georganiseerd op het Margaretha-terrein.Ondanks de valpartij die op 9 november tijdens de archeologische rondleiding op het Margaretha-terrein in Kampen voorviel, wordt er wegens grote belangstelling een nieuwe rondleiding georganiseerd door DeltaWonen en de gemeente Kampen.

Tijdens de rondleiding op 9 november zakte een betonplaat in, waardoor een aantal bezoekers lichtgewond raakten. Diezelfde middag werd een tweede gepland rondleiding gestaakt. Omdat de vondsten van het Catharina- en Sint Geertruidengasthuis binnenkort weer onder de grond verdwijnen, lieten veel mensen in de dagen na het incident weten alsnog een rondleiding te willen krijgen.

Er wordt nu extra aandacht aan veiligheid geschonken. Bezoekers mogen daarom tijdens de nieuwe rondleiding niet binnen de bouwhekken van het terrein komen. Volgens de gemeente is er achter de hekken voldoende zicht op het terrein en de opgravingen. Archeoloog Alexander Jager zal tijdens de rondleiding toelichting geven op de vondsten en op het werk van de archeologen.

De rondleiding zal plaatsvinden op vrijdag 18 november om 13:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich verzamelen bij de ingang van Margaretha aan de Boven Nieuwstraat. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om de rondleiding bij te wonen, kunnen vanaf begin december foto’s bekijken en achtergrondinformatie lezen over de opgravingen op www.deltawonen.nl.

Bron: Gemeente Kampen

Meer lezen
Tijdvakken
Landen