Geen foto

Nieuwe prijs voor monumenten in Enschede

Synagoge in Enschede. Beeld door Cornelis van Wieren via Wikimedia.De gemeente Enschede heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen om iemand te eren die zich inzet voor een monument of ander cultureel erfgoed in de stad. Enschedeërs kunnen zichzelf tot 15 augustus aanmelden voor de prijs, waarna een jury van raadsleden en inwoners van de stad vijf kanshebbers zullen selecteren.

Beste inzet voor monument

Daarna kan de bevolking stemmen op hun favoriete kandidaat. De organisatie van de prijs benadrukt dat het niet gaat om het belangrijkste of mooiste gebouw, maar om de persoon die zich het beste inzet voor zijn of haar ‘eigen’ monument. Het kan dan gaan om een traditioneel monument in de vorm van een gebouw, maar bijvoorbeeld ook parken, straten en tuinen kunnen worden voorgedragen.

De winnaar ontvangt op 14 september tijdens de monumentendag een cheque van 2500 euro die mag worden besteed aan het monument en een trofee die zal worden gemaakt door een kunstenaar uit Enschede.

Aanmelden

Kandidaten kunnen zich aanmelden door een foto van het monument en een korte motivatie op te sturen naar het e-mailadres monumentenprijs@enschede.nl of per post naar: Gemeente Enschede t.a.v. SO- Beleid Monumentenprijs (postbus 20, 7500 AA of antwoordnummer 119, 7500 VB).

Bron: Huis aan Huis Enschede

Meer lezen
Tijdvakken
Landen