Nieuwe opgraving in Dalfsen

Belangstellenden uit de omgeving van Dalfsen maar ook uit de rest van Nederland kunnen zich opgeven om mee te werken aan de grote archeologische opgraving in Dalfsen. Deze vindt plaats ca 14 augustus tot en met 9 september 2017. Er is plek voor 400 gravers.

Schat van Dalfsen

In 2015 werd bij Dalfsen een grafveld van de Hunebedbouwers gevonden. Een unieke vondst voor Europa. Ook werd er een rijk vroeg middeleeuws grafveld gevonden met onder andere gezien de spectaculaire bijgiften een koningspaar. Deze bijzondere vondsten samen worden ‘de Schat van Dalfsen’ genoemd. Tijdens deze opgraving werden archeologen bijgestaan door amateur archeologen van AWN- vrijwilligers in de archeologie. Nu zijn ook overige geïnteresseerden van harte welkom om mee te graven.

Publiek

Het is een unieke mogelijkheid voor het publiek om mee te helpen bij het ontrafelen van de geschiedenis van Dalfsen en zo de rijke historie van deze plaats tastbaar te maken. Gewoon kijken kan ook. Hier zijn speciale publieksdagen voor gepland zoals onder andere op 9 september 2017. De opgraving is ook live te volgen op http://www.schatvandalfsen.nl/

www.awn-archeologie.nl/2017/

www.schatvandalfsen.nl/

Meer lezen
Landen