Menselijke onderkaak volgens Gray's Anatomy

Nieuwe mensachtige ontdekt?

Menselijke onderkaak volgens Gray's AnatomyIn Taiwan hebben onderzoekers resten gevonden van mensachtigen die leefden tussen 170.000 en 10.000 jaar geleden. Wellicht gaat het om een geheel onbekende soort.

Onderkaak in visnet

Een visser vond een stuk van een onderkaak zo'n 25 kilometer uit de kust. Hoewel de kaak doet denken aan de resten van primitievere mensensoorten die in Afrika zijn gevonden, blijkt uit analyse dat deze resten een stuk jonger zijn dan de Afrikaanse vondsten. Daardoor vermoeden de onderzoekers dat het wel eens om een onbekende mensensoort zou kunnen gaan.

Grotere tanden

De belangrijkste verschillen tussen deze vondst en andere vondsten uit hetzelfde tijdvak zijn de tanden. De tanden op de onderkaak die nu gevonden is zijn groter. Daardoor lijkt deze vondst meer op fossiele resten van 400.000 jaar geleden die in China gevonden zijn.

Geleidelijke overgang tussen mensachtigen

Uit verder onderzoek moet blijken of het daadwerkelijk om een nog onbekende mensachtige gaat. In ieder geval staat vast dat de overgang tussen verschillende soorten veel meer geleidelijk ging dan voorheen gedacht werd. Verschillende soorten mensachtigen volgden elkaar niet op, maar hun aanwezigheid overlapte veel meer.

Bron: http://www.scientias.nl/mogelijk-nieuwe-mensachtige-ontdekt-taiwan/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Afbeelding: http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AGray184.png

Meer lezen

Tijdvakken

Thema's