Foto via Pixabay.com

Nieuwe grotschilderingen ontdekt nabij Machu Picchu

Foto via Pixabay.comDe directeur van het Machu Picchu National Archeological Park, Fernando Astete, maakte onlangs bekend dat er twee nieuwe grotschilderingen zijn ontdekt. De nieuw ontdekte schilderingen bevinden zich op 15 minuten lopen van de iconische ruïnes van de Inca-stad Machu Picchu. De schilderingen, die zich in een grot bevinden, beelden een man, een lama en boven hen een geometrische vorm in het zwart af.

Pre-Inca grotschilderingen

De ontdekte schilderingen tonen gelijkenissen met al bekende grotschilderingen nabij de Inca-citadel. Deze beelden ook mensen af in gezelschap van alpaca’s en andere figuren, geschilderd in oker en zwarte kleuren. Onder archeologen bestaat het vermoeden dat de schilderingen dateren van voor het Inca-tijdperk. Deze theorie kan nu nog niet bevestigd worden, daar is nog meer onderzoek nodig. Voorlopig zal de archeologische vindplaats gesloten worden zodat onderzoekers de ruimte krijgen voor verder onderzoek. In de nabije toekomst hopen de archeologen om de grot verder te analyseren en de schilderingen zo snel mogelijk te beschermen. Er zijn namelijk al tekenen van beschadigingen en krassen. 

Hiram Bingham

Volgens Fernando Astete zijn de grotschilderingen niet opgenomen in de lijst van ontdekkingen gedaan door de Amerikaanse ontdekkingsreiziger en archeoloog Hiram Bingham. In 1911 ontdekte deze avonturier de ruïnes van de inmiddels wereldberoemde ‘Verloren Stad van de Inca’s’. Bingham concludeerde dat Machu Picchu de bakermat was van het Inca rijk of een fort waar de laatste Inca strijders geprobeerd hebben om toevlucht te zoeken tijdens hun strijd tegen de Spaanse conquistadors.

Bronnen

efe.com

sputniknews.com

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's