Kleos is een nieuw wetenschappelijk tijdschrift voor archeologische publicaties.

Nieuw online tijdschrift zoekt artikelen

Kleos is een nieuw wetenschappelijke tijdschrift voor archeologische publicatiesKleos, het Amsterdam Bulletin for Ancient Studies and Archaeology, is een nieuw peer-reviewed, online tijdschrift dat Engelstalige artikelen over archeologie en oudheidkunde publiceert. Het tijdschrift is vooral bedoeld voor Master studenten en PhD onderzoekers die hun onderzoek willen publiceren. Kleos is opgericht door Master studenten van de VU en het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology (ACASA) uit onvrede over het ontbreken van een specifiek platform voor deze doelgroep in Nederland, terwijl in het buitenland en in andere disciplines de zogenaamde Graduate Journals vrij algemeen zijn.

Tijdschrift voor wetenschappelijke publicatie

Kleos biedt studenten de kans ervaring op te doen met het schrijven van een wetenschappelijke publicatie en geeft ze daarmee een zetje op de arbeidsmarkt. Het redactieteam, bestaande uit vijf Master studenten van de VU en het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology (ACASA), wordt gecoacht door ACASA stafleden. De onderwerpen omvatten methodologie, theorie en valorisatie voor Oudheidkunde, Noordwest Europese -en Mediterrane Archeologie en Archeologie van het Nabije Oosten.

Het tijdschrift zal twee keer per jaar online verschijnen in september en februari. Naast het tijdschrift biedt de website ook regelmatig reviews van symposia, boeken en exposities.

Draag bij met artikelen

Voor het 1e nummer, dat in september 2014 uitkomt, is Kleos nog op zoek naar artikelen die passen bij het thema: 'Confronting Matter'. Hierbij kan gedacht worden aan technologie en gebruik van ruwe materialen, maar ook aan de rol die een artefact en/of materie speelt bij de constructie van sociale identiteiten. De deadline voor insturen van artikelen is 30 mei 2014.

Meer informatie over Kleos en het insturen van artikelen is te vinden op de website. De redactie is ook via email bereikbaar voor vragen.

Meer lezen

Landen