Geen foto

Nieuw in de kiosk: Hiërogliefen ontcijferen en lezen

De cover van het boek Hiërogliefen ontcijferen en lezen.Altijd al hiërogliefen willen leren ontcijferen? Hiërogliefen ontcijferen en lezen is het eerste serieuze leerboek dat voor niet-specialisten is ontwikkeld. Het nieuwe boek van de egyptologie docenten Mark Collier en Bill Manley ligt nu in de schappen.

De auteurs hebben de methode zes jaar lang beproefd tijdens hun cursussen voor belangstellenden. Je leert hiërogliefen ontcijferen aan de hand van bestaande teksten over onderwerpen als de dynastieën, de Egyptische goden van de dood en de cultus van Osiris in Abydos.

In deze Nederlandstalige bewerking zijn ook hiërogliefen opgenomen die te vinden zijn in Nederlandse en Belgische musea. Wat krijg je nog meer? Tekenlijsten voor de oefeningen, een volledige tekenlijst, een overzicht van de werkwoordsvormen, oplossingen van de oefeningen, een samenvatting van de grammatica en een Egyptisch-Nederlandse woordenlijst.

Dr. Mark Collier is docent egyptologie aan de universiteit van Liverpool en is verbonden aan All Souls College te Oxford. Dr. Bill Manley doceert egyptologie aan de universiteit van Glasgow. Vertaler Dr. Olaf Kaper, de Nederlandse vertaler en bewerker, is als egyptoloog werkzaam bij opgravingen in Egypte en in Berlijn voor de Alexander von Humboldt Stichting.

Het boek, naast andere archeologische boeken en dvd’s, is hier te bestellen.

Meer lezen

Tijdvakken

Landen

Thema's