Neppe goudschat

Neppe goudschat opgegraven in Groot Brittanië

Neppe goudschatTwee Britse detector-amateurs kwamen van een koude kermis thuis. Ze dachten dat ze met hun metaaldetectoren een Romeinse goudschat hadden gevonden, maar het bleek te gaan om een berg nepmunten. Ironisch genoeg hoorden de nepmunten bij een decor van een comedyserie over detectoramateurs.

Munten en resten aardewerk

Andy Sampson en Paul Adams waren met hun detectoren aan het zoeken op de grens tussen de graafschappen Essex en Suffolk toen ze op een grote hoeveelheid munten stuitten. Op het eerste gezicht leek het op een Romeinse goudschat. Bij de munten vonden de twee ook nog resten aardewerk. Ze schatten de waarde van hun vondst op een kwart miljoen Britse ponden, en volgens de BBC  waren de twee al aan het fantaseren over de manier waarop ze dat bedrag zouden besteden.

Toch nep

Een buurman gooide echter roet in het eten. Hij vermoedde direct dat de munten niet echt waren en na enig speurwerk bleek dat het veld waar de twee hun onderzoek hadden gedaan, was gebruikt in de BBC-serie Detectorists, een comedyserie over, jawel, detectoramateurs. In een van de afleveringen van die serie ploegt een boer een muntenschat op. Na de opnames waren –blijkbaar- niet alle munten opgeruimd.

Het had zou een aflevering van de serie kunnen zijn. De twee pechvogels hebben hun hobby ondanks de teleurstelling niet opgegeven en hopen. 

Bron:

BBC

Afbeelding:

Pixabay

Meer lezen

Thema's