Geen foto

Mogelijk resten slachtoffers Titanic aanwezig bij scheepswrak

Mogelijk liggen er menselijke resten begraven in de modder bij de Titanic. Mogelijk liggen er menselijke resten begraven in de modder van de Noord Atlantische Oceaan bij het scheepswrak van de 100 jaar geleden gezonken Titanic. Er zijn foto’s naar buiten gebracht van op de zeebodem liggende schoenen en kleding, die suggereren dat daar nog overblijfselen van slachtoffers aanwezig zijn.

Op een foto uit 2004, die deze week voor het eerst naar buiten werd gebracht, zijn een jas en laarzen te zien die in de modder bij het scheepswrak liggen. “Dit zijn niet zomaar schoenen die uit iemands tas zijn gevallen en toevallig naast elkaar terecht zijn gekomen,” aldus James Delgado, de Amerikaanse directeur van het maritiem erfgoed. “De manier waarop ze liggen tonen aan dat dit een plaats is waar iemand zijn rustplaats heeft gevonden.” Op twee andere foto’s zijn ook schoenparen te zien.

Filmproducent James Cameron, die het wrak 33 keer bezocht, zei dat hij tijdens zijn expedities geen menselijke resten heeft gezien. “We hebben schoenen gezien. We hebben schoenparen gezien, welke de suggestie wekken dat er ooit een lichaam gelegen heeft. Maar we hebben geen menselijke resten gezien,” aldus Cameron.

Volgens Delgado, die de expeditie heeft geleid om de hele site rondom het wrak in kaart te brengen, is dit slechts een semantisch meningsverschil. “Ik, als archeoloog, zou zeggen dat daar menselijke resten liggen,” zegt hij, refererend naar de foto met de jas en de laarzen. “Begraven in de modder liggen vrijwel zeker de forensische resten van die persoon.”

Lees op IsGeschiedenis meer over het zinken van de Titanic.

Bron: Archaeology Newsnetwork

Meer lezen
Tijdvakken