Qin Dynastie

Grondgebied van de Qin

SY via Wikimedia Commons

Mogelijk hof van China’s eerste keizer opgegraven

In het noordwesten van de Chinese provincie Shaanxi zijn een paleis en bijbehorende werkkamers ontdekt, vermoedelijk van China’s eerste keizer. Archeologen vermoeden dat het hier gaat om het hof van Qin Shi Huang, stichter van de Qin-dynastie (221 v.Chr - 206 n.Chr.). Het werd aangetroffen tussen de ruïnes van de oude keizerlijke hoofdstad Xianyang.

Zhang Ying, archeoloog en expert op het gebied van de Qin-dynastie, liet in een interview met de Global Times weten: “Wat tot nu toe is opgegraven, is groot en geavanceerd.” Aan de hand van een reconstructie is men namelijk tot de conclusie gekomen dat het dak van het paleis zo’n 1000 vierkante meter in oppervlakte is geweest. Volgens Ying is het paleis “gelegen op een plek die zeer waarschijnlijk gebruikt werd al administratief centrum.” Het is echter niet met zekerheid vast te stellen dat Qi Shi Huangs paleis hier ook daadwerkelijk gelegen heeft. Daar is meer bewijs voor nodig.


Archeologie Online is van de makers van Archeologie Magazine, meer weten over dit prachtige magazine? Klik hier!


Districten van de oude keizerlijke stad

Verder is ontdekt dat de stad die het oude paleis de, opgedeeld was in drie districten. De archeologen hebben de districten Gong, Shu en Guo genoemd. Het Gong-district was bestemd voor handenarbeid en administratieve zaken. Dat baseren de archeologen op de munten, botten en metalen objecten gevonden. In het Guo-district zijn tot nu toe resten van een woonhuis, een opslagkelder en een waterput ontdekt. Ook lieten de archeologen weten dat onder de stad een watertoevoersysteem heeft gelegen van zo’n 9 kilometer lengte. De oudste ruïnes bij Xianyang stammen af uit de late Periode van Strijdende Staten (475 - 211 v.Chr.).

Bron: Global Times.

Meer lezen