Geen foto

Maya-museum geopend in Mexico

Er is een nieuwe Maya-museum geopend in Cancún. Er is een nieuw Maya-museum geopend in de Mexicaanse stad Cancún. De bouw van het culturele gebouw heeft zes jaar geduurd en kostte ca. €11,5 miljoen. Het hoofdthema van het museum is de geschiedenis van de Maya en in de tentoonstellingen zullen ruim 350 artefacten van de beschaving te zien zijn.

Het doel van het museum, naast het informeren over de Maya beschaving, is de wiskundige en astronomische kennis van de Maya bevolking onder de aandacht te brengen. Bezoekers kunnen onder meer stoffelijke resten, kunstwerken en versierde kruiken zien. Men vermoedt dat het museum jaarlijks ongeveer één miljoen mensen zal trekken.

Cancún is een bekende toeristenstad, met name omdat er veel overblijfselen van de Maya beschaving te zien zijn. Zo kunnen mensen vanuit de stad een bezoek brengen aan drie archeologische zones, namelijk El Rey, San Miguelito en Meco.

De opening van het museum valt bovendien bijna samen met het einde van de Mayakalender op 21 december 2012. Veel mensen geloven dat op deze datum de wereld vergaat. Echter, veel geleerden stellen op basis van wetenschappelijk bewijs dat de Mayakalender cyclisch was en dat er op 21 december dus een nieuwe cyclus begint.

Bron: Reisgraag.nl
Beeld: Wolfgang Sauber via Wikipedia

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's