Geen foto

Magische artefacten op slavenplantage gevonden

Magische artefacten op slavenplantage gevondenArcheologen die op de Britse Maagdeneilanden werkzaam zijn hebben 18e-eeuwse spirituele artefacten gevonden die begraven zijn onder plantagehuizen. De artefacten waren bedoeld de inwoners van het huis te beschermen tegen kwaad. Het geloof in de werking van dergelijke artefacten was onderdeel van de Engelse folklore uit die tijd.

Vondst grape shots

Op één van de eilanden troffen de archeologen zogeheten grape shots aan. Dit zijn kleine ijzeren balletjes van twee centimeter in diameter die uit kanonnen werden geschoten. De grape shots werden gevonden in balken onder de huizen van de plantagehouders. Waarschijnlijk zijn deze ijzeren balletjes op die plek verstopt omdat zij een spiritueel of magische betekenis hadden. In de Engelse folklore en ook in andere delen van Europa werd ijzer gezien als verdediging tegen hekserij en kwade geesten.

Magische voorwerpen

Allerlei soorten ijzer werden gebruikt als afweer van kwaad. Omdat de grape shot een symbool was voor geweld kon het gebruikt worden als magisch middel om juist het geweld af te weren in een huis. De eigenaren van het huis waar de grape shots zijn aangetroffen werden in die tijd bedreigd door de Spanjaarden en de opkomende slavenopstanden.

Bronnen

www.news.discovery.com

Meer lezen