Geen foto

Lezing Alexandrië in het Rijksmuseum van Oudheden

De ruïnes van Alexandrië. Beeld door Conens & van Wiechen. Op dinsdag 11 december vindt in het Rijksmuseum van Oudheden de lezing Alexandrië van Museum in Detail plaats. In deze lezing tracht archeologe Annet van Wiechen de geschiedenis van Alexandrië te reconstrueren op basis van archeologische bronnen en vondsten.

Van het oude Alexandrië is tegenwoordig weinig over, maar in de oudheid werd de stad gekarakteriseerd als “onbeschrijflijk mooi”. Alexandrië werd opgericht op bevel van Alexander de Grote in 331 voor Christus aan de Middellandse Zeekust van Egypte en stond onder meer bekend vanwege zijn prachtige vuurtoren, waar nu ook alleen nog maar de onderkant van zichtbaar is.

De ruïnes van Alexandrië. Beeld door Conens & van Wiechen. De schoonheid van Alexandrië is enkel nog zichtbaar in de plattegrond van de moderne stad en de ondergrondse resten, waaronder grafkamers en beschilderingen. Annet van Wiechen probeert op basis van historische bronnen en archeologisch bewijs de gebouwen en details van de stad te reconstrueren, zodat we alsnog een beeld kunnen krijgen van deze wonderlijke stad.

Praktische informatie

De lezing Alexandrië vindt plaats op dinsdag 11 december van 13:00 tot 15:00 uur in het Rijksmuseum van Oudheden. Kosten voor de lezing bedragen €20,- inclusief BTW en een korte inhoud van de lezing op papier. Reserveren wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie, kijk op de website van OudWeb.

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's