Geen foto

Kellogg’s laat aanklacht tegen archeologische non-profit organisatie vallen

Toucan Sam, de mascotte van Kellogg's Froot Loops.In augustus werd de non-profit organisatie Maya Archaeology Initiative (MAI) aangeklaagd door de ontbijtgranenfabrikant Kellogg’s vanwege overeenkomende symbolen. Kellogg’s heeft nu laten weten de aanklacht te laten vallen en zelfs een geldbedrag te doneren aan de organisatie.

Kellogg’s verzocht MAI indertijd om hun symbool, een toekan, aan te passen. De toekan zou namelijk te veel lijken op Kellogg’s mascotte voor de Froot Loops ontbijtgranen, de blauwe Toucan Sam. MAI reageerde daar verbouwereerd op: “Dit is een beetje als de Washington Redskins (een American Football team) die claimen dat het Nationale Congres van Amerikaanse Indianen een overtreding van trademark begaat.”

Kellogg’s is overstag gegaan en gunt MAI nu zelfs een bedrag van ruim €74.000 om de bouw van een Maya-centrum in Guatemala te steunen. Ook zal de ontbijtgranenfabrikant een link die verwijst naar de website van MAI op hun Froot Loops-dozen zetten.

Het logo van de Maya Archaeology Initiative.In een statement van Kellogg’s, dat meer weg heeft van een excuus, zegt de vicepresident van de sociale verantwoordelijkheid van de organisatie: “We steunen graag de missie van MAI om de rijke geschiedenis en cultuur van het Maya-volk te beschermen en verspreiden. Het culturele centrum [in Guatemala] belooft een bron van inspiratie, trots en educatie door het hele gebied te worden.”

Bron: Contra Costa Times

Meer lezen

Tijdvakken