Geen foto

Jongen vindt 1.000 jaar oude Indianenbotten in achtertuin

Skelet foto uit 1908In het Amerikaanse Salt Lake City wilde een veertienjarige jongen een forelvijver in zijn achtertuin aanleggen tot hij plots een bijzondere vondst deed. In zijn achtertuin lagen namelijk 1.000 jaar oude botten van een Indiaan.

Vallei al 10.000 jaar bewoond

De botten zijn inmiddels door de Utah Department of Heritage and Arts verwijderd uit de tuin en worden onderzocht. In de tuin wordt momenteel naar meer resten gezocht.

De vallei waar Salt Lake City zich in bevindt wordt al 10.000 jaar bewoond. Dergelijke vondsten worden komen vaker voor in dit gebied.

Forensisch antropologen buigen zich over vondst en willen onder meer uitzoeken wat de sekse is van de Indiaan en bij welke stam deze hoorde. Een rapport van het onderzoek gaat naar het staatsorgaan Division of Indian Affairs. Deze zal bekijken of de botten gelinkt zijn aan een hedendaagse stam. Als dat het geval is dan zal de stam de botten waarschijnlijk opeisen en vervolgens ritueel begraven.

Indianenschedel in de tuin

De veertienjarige jongen die de resten vond was al een paar weken bezig met het uitgraven van een forelvijver. Hij dacht in eerste instantie dat het dierenbotten waren totdat hij een mensenschedel aantrof.

Na de lugubere ontdekking belde de vader van de jongen de politie die vervolgens de nodige instanties inschakelde.

Bron: Nydailynews

Meer lezen