Geen foto

Italiaans kasteel te huur

De Italiaanse overheid gaat historische gebouwen verhuren. Italië heeft bekend gemaakt historische gebouwen zoals kastelen, barakken en gevangenissen te gaan verhuren in een poging de staatsschuld van het land weg te werken. Dergelijke huurcontracten moeten volgens de Italiaanse overheid voor een termijn van minstens 50 jaar aangegaan worden.

“Dit is een goed idee voor ons, een manier om toerisme te stimuleren,” aldus Fabio Menicacci, burgermeester van de gemeente Soriano nel Cimino. Eén van de gebouwen die moet worden verhuurd is een middeleeuws kasteel in die gemeente. “Een hotel zou hier geweldig zijn!” merkt Menicacci op.

Volgens de overheid moeten de huurcontracten van de historische gebouwen een looptijd hebben van 50 jaar en dienen ze gebruikt te worden voor bewoning of voor commerciële doeleinden. Ook liet de overheid weten de gebouwen niet te willen verkopen, omdat er momenteel sprake is van een dip in de prijzen op de Italiaanse woningmarkt.

Van de 46.420 staatseigendommen, die samen ca. €55,6 miljard waard zijn, zijn er 350 uitgekozen om verhuurd te worden. Vanaf deze maand komen daar ongeveer 4.300 extra eigendommen bij, waaronder een voormalig gevangenis uit de 18e eeuw op het eiland Procida en drie 19e-eeuwse barakken aan de kust van het Garda meer.

Een leasewet voor dergelijke historische eigendommen bestaat al een aantal jaar, maar tot nu toe is alleen het Villa Tolomei in Florence verhuurd. Dat gebouw wordt nu gerenoveerd tot een luxe hotel met een lease van €54.000 per jaar.

Bron: Times of Malta

Meer lezen
Tijdvakken
Landen