Geen foto

Indianengraf ontdekt als gevolg van tropische storm

De overblijfselen bleken afkomstig te zijn van indianen die daar geleefd hadden.In het Amerikaanse plaatje Bradford in Connecticut zijn op een unieke manier menselijke overblijfselen ontdekt. De botten werden gevonden nadat de tropische storm Irene een gat in de weg geslagen had. Archeologen vermoeden dat de overblijfselen afkomstig zijn uit een Indianengraf.

Eind augustus trok de tropische storm Irene over de noordkust van de Verenigde Staten. Toen de inwoners van het plaatsje Bradford na afloop van de storm weer naar buiten gingen om de schade op te nemen, deden ze een opmerkelijke ontdekking. Irene had een groot gat in de weg geslagen en op de bodem daarvan waren botten zichtbaar. De ingeschakelde politie bracht de vondst naar de lijkschouwer, die vaststelde dat het om menselijke overblijfselen ging. De gevonden botten bleken onder meer dijbenen, ribben en bekkenbotten.

Volgens Running Fox, lid van de stamraad van de Quinnipiac Indianen, gaat het om de resten van twee leden van zijn stam.  Ook archeologen van de Native American Heritage Advisory Council vermoeden inmiddels dat het gaat om de resten van een Indianengraf. In de omgeving van Branford zijn de afgelopen jaren pijlkoppen en stenen werktuigen gevonden, die erop wijzen dat er vroeger inderdaad Indianen in het gebied leefden.

De botten zijn na een speciale ceremonie inmiddels weer begraven. “Dit geeft ons de kans om onze Schepper te bedanken en hem te vragen over hen te waken, zodat ze nooit meer gestoord zullen worden”, aldus Running Fox.

Bron:  NBC Connecticut

Meer lezen

Tijdvakken