Geen foto

Het Huis van Horus helpt egyptologische projecten

Het Huis van Horus doneert 5000 euro aan de egyptologie. Het Huis van Horus, een stichting die sinds 2007 cursussen, lezingen en reizen op het gebied van het Oude Egypte verzorgt, doneert voor het jaar 2012 meer dan €5000 aan verschillende projecten, waaronder een nieuw project van het NVIC (Nederlands Vlaams instituut in Cairo) in Egypte.

Het Huis van Horus opereert op non-profit basis. Alle docenten en reisleiders van de organisatie krijgen dus alleen een vergoeding als er genoeg aan de egyptologie wordt gedoneerd. 2012 was een goed jaar voor de stichting, dus wordt er meer gedoneerd dan in voorgaande jaren. Overige ontvangers van de donatie waren een opgraving van een tempel in Berenike in Egypte en een reisbeurs voor onderzoek voor een student Egyptologie.

Ook wordt dit jaar een bijzonder project gefinancierd, namelijk het digitaliseren en vervoeren van een archief van de opgravingen van Peter Munro (August Kestner Museum in Hannover). Dit archief bestaat uit fotomateriaal, aantekeningen en andere documentatie en is het resultaat van meer dan twintig jaar veldwerk.

Meer lezen
Tijdvakken
Thema's